Mød juryen

Fem markante projektmagere, ildsjæle og iværksættere hjælper Realdania med at udvælge de mange ansøgninger til Underværker. Fra 2024-2027 består juryen af Dennis Roan Nielsen, Mille Møller Nielsen, Julie Skaar, Aysha Amin og Johannes Haandsbæk Vestergaard.

False

I Underværkers jury sidder: 

 

  • Dennis Roan Nielsen, Tv-vært, debattør og indehaver af tømrervirksomheden TræVærk
    Med et ønske om at gøre træbyggeri mere mainstream i Danmark, startede Dennis i 2017 den lokale tømrervirksomhed TræVærk i Skanderborg. Her har han fokus på bæredygtige og biobaserede byggematerialer og godt håndværk. Sideløbne har Dennis, under aliasset Tømrerlusen, blogget, lavet podcasts og foredrag om, hvordan vi forholder os til den grønne omstilling – særligt i byggebranchen.


  • Mille Møller Nielsen, Projektleder hos Klimaalliancen Aalborg ved Aalborg Kommune og bestyrelsesleder for kulturinstitutionen HUSET i Hasserisgade
    Mille er oprindelig thyboer og bor nu i Aalborg, hvor hun beskæftiger sig med frivillighed, foreningsliv og bæredygtigt iværksætteri. Hun brænder for at bidrage til en mere bæredygtig udvikling indenfor det danske erhvervsliv. Det gør hun gennem arbejdet hos Klimaalliancen Aalborg, der forbinder et styrket klimafokus i samarbejdet med lokale virksomheder. Mille arbejder desuden passioneret med ungeengagement og kulturelle fællesskaber i Nordjylland.


  • Julie Skaar, Iværksætter, landistriktsudvikler hos LAG og medejer af Motorfabrikken Marstal
    Julie er er rykket tilbage til Ærø, hvor hun i dag er leder og medstifter af Motorfabrikken Marstal. Den ligger i en 120 år gammel industribygning på Marstal Havn, der siden 2017 har været under forvandling fra forladt tidskapsel til dynamisk kulturhus, motorværksted, moderne opfinderværksted, innovationshus og kontorfællesskab. Julie har erfaring med iværksætteri, innovation og startups, og gennem hendes virke hos LAG og på øen, har hun fokus på udvikling i lokalsamfund og landdistrikter.



  • Aysha Amin, Kunstner, underviser og medstifter af galleri Andromeda8220 i Gellerup
    Aysha holder til i Aarhus og er kunstner, kurator, skribent og projektleder, sideløbende med hendes studie ved Århus Arkitektskole. Aysha brænder for, hvordan byers nuancer, lommer og potentialer kan vise sig i mangfoldige og værdifulde fællesskaber. Aysha har blandt andet været med til at stifte og lede det lokale galleri Andromeda 8220, undervisningsforløbet ’Vi Fællesskaber Vores By: Gellerup’ og madkooperativet Smag à la Gellerup.


  • Johannes Vestergaard, kok, iværksætter og Centerleder ved Kornets Hus og frivillig i Lønstrup Bio
    Johannes er efter mange år i København flyttet til Nordjylland, hvor han har stået i spidsen for det nye madkulturhus og oplevelsescenter Kornets hus. Sideløbne er han del af frivilliggruppen i kulturhuset Lønstrup Bio, der løfter film- og kulturoplevelser i lokalområdet. Johannes har en stor kærlighed for lokale madoplevelser, bæredygtig udvikling og fællesskaber, og han bruger gastronomien som en platform for formidling, der kan inspirere og udvikle vores fælles madkultur.

Den endelige godkendelse om tildeling af støtte foretages af Realdanias direktion på baggrund af juryens indstilling.