Mød Underværkers jury

En jury bestående af ildsjæle og iværksættere bistår Realdania med at udvælge projekter til støtte. 

I Underværkers jury sidder: 

 • Helle Langer, stifter af Kulturhuset 18B i Harboøre
  Med et ønske om at lave larm fra udkanten, startede Helle i 2018 et kultursted i den gamle brugs i Harboøre, blot 2 km fra Vesterhavet. Sammen med sin mand har hun ombygget den gamle brugsforening til et anderledes kultursted, der rummer koncerter, et kreativt værksted, udlejning af lokaler og overnatning i ombyggede skibscontainere.

 • Mia Maja Hansson, madpirat, iværksætter, direktør og underviser, Kitchen Collective, København
  Mia lever for at skabe en mere mangfoldig og bæredygtig madkultur med sunde virksomheder og mennesker, der har det godt. Hun er en kæmpe madøre og iværksætter, der har gjort en forretning ud af at hjælpe andre madiværksættere i gang. Mia har fokus på fællesskaber, samarbejde, synergi, deleøkonomi og kooperative organiseringsformer.

 • Sarah Jarsbo, formand for Foreningen Sydhavnen, Aarhus
  Sarah og Bylivskontoret arbejder for at samle Sydhavnens mange og meget forskellige brugere omkring byens udvikling. Hun er selvstændig i Y Factory og har været med til at udvikle, planlægge og afvikle kulturprojekter af forskellig art. Sarah deltager desuden aktivt i debatten om byudvikling, blandt andet som fast klummeskribent i JP Aarhus.

 • Peter Plant, næstformand i Torupfonden, økologisk landmand, professor emeritus mm., Torup
  Peter har i flere år stået i spidsen for lokale projekter i Torup i Halsnæs. Landsbyen blev kåret som Årets Landsby i 2019 og indgår nu i forskningsprojektet ’Varme Zoner’. Som ildsjæl har Peter været bannerfører for renoveringen af Dyssekilde Stationsbygning. Bygningen fungerer i dag som ramme om lokale virksomheder, antikvariat, madmarkeder og meget mere. I regi af Folkeuniversitetet turnerer han rundt i Danmark med foredrag om det gode liv på landet.

 • Søren Vester, TV-vært, Vesters Workshop og ildsjæl og designrådgiver, Thise
  Søren er vild med livet på landet, som står i skærende kontrast til det storbyliv han levede for år tilbage. Han er tidligere ansøger og modtager af støtte fra Underværker som led i etableringen af en bypark i Thise. Søren er desuden tv-vært og kendt fra programmer som ’I hus til halsen’ og ’Mesterskaberne’ på DR og har også bl.a. haft en finger med i TV2-programmerne ’Vores genbrugshjem’ og Vesters Verden. Søren er formand i Thise Borgerforening.

 • Stine Lea Jacobi, programchef i Realdania
  Bag sig har Stine en uddannelse som arkitekt og byggeøkonom, og hun ved, hvad det kræver, at komme fra den gode idé til færdigt projekt. Stine har blik for steders og bygningskulturens potentialer, og hun er vild med de skæve, selvgroede miljøer, som opstår, når frivillige kræfter tager sagen i egen hånd. I kraft af sin stilling som programchef i Realdania har Stine i en årrække hjulpet et trecifret antal ildsjæle med at føre deres projektdrømme ud i livet.

Den endelige godkendelse om tildeling af støtte foretages af Realdanias direktion på baggrund af juryens indstilling.