Vinderup Vandtårn

Støttede projekter

Hvad er idéen?

Med projektet har renovering af det gamle vandtårn, skabt et mødested for lokale aktiviteter, foreningsliv, kunst og kultur i et område af Nordvestjylland, hvor der er langt mellem denne slags tilbud/muligheder.

Hvor skal idéen realiseres?

Vandtårnet blev bygget i 1926 og var i drift indtil 1977. Det er med årene blevet byens vartegn. Her sover julemanden, indtil han bliver vækket ind under jul. Så står han op og går med børn og andet godtfolk i procession gennem byen! I 2016 solgte kommunen tårnet og blev dernæst købt af foreningen med det ene formål at renovere og drive tårnet. Bygningen er erklæret bevaringsværdig.

Hvad omfatter projektet?

Foreningens formål var at gennemføre en skånsom ombygning, så tårnet kunne bruges til sociale og kulturelle aktiviteter i lokalområdet.

Renoveringen omfattede:

Fjernelse af gamle interiør.
Indsætning af tre nye dæk.
Reparationer blandt i murværket
Montering af trapper langs væggene og en vindeltrappe til øverste dæk.
Isætning af otte vinduer i øverste etage og fire på hver af de øvrige tre etager.
Toilet og tekøkken i stueetagen.

Hvem står bag projektet?

Byggeriet blev styret af projektgruppen, som bestod af foreningens bestyrelse og initiativtagere. En del af arbejdet blev udført af (mange) frivillige. Projektet blev udført med arkitektfaglig og restaureringsfaglig rådgivning. De store og tunge opgaver blev udført af virksomheder med den fornødne know-how.

Hvordan involveres lokalsamfundet?

Som anført er tårnet vartegn for vores lille stationsby og har optrådt på mange postkort og plakater. Kunstforeningen og fotoamatører kan nu opsætte skiftende udstillinger, handelsforening og lokalhistorie kan afholde møder, og private kan leje sig ind for en dag eller aften. Her kan øves musik og revy/dilettant.

Projektfakta

Samlet budget

1.251.840 kr.

Støttebeløb

800.000 kr.

Beliggenhed

Nørgaardsvej 14A
7830 Vinderup

Kontakt

Erik Mitens

emitens@gmail.com