Christiansfeld Multipark

Under bedømmelse - Region Syddanmark

Udendørsfaciliteter til træning og fællesskab for alle. Vi ønsker at danne et udendørsrum for alle borgere i Christiansfeld, hvor man har lyst til at bruge kroppen, træne selv eller sammen med andre. Der er plads til alle, stor som lille, ung som gammel, seriøs som hyggeaktivitet. Målet er at give vores medlemmer og byens borgere et sted, der motiverer til aktivitet og træning i det daglige.

Hvad er idéen?

Vi vil danne nogle excellente faciliteter, der motiverer til bevægelse, leg og fælleskab. Det skal være der, man hænger ud efter skole, når storebror spiller fodbold, eller hvor forældre er aktiv, når børn er til sport. Det skal være der, familien tager hen i weekenden med madkurv og brænder energi af sammen. Formålet med projektet er at give både nuværende medlemmer af idrætsforeningen øgede muligheder for at træne udendørs som supplement til vores indendørs træning, Samtidig vil vi gerne have flere til at bevæge sig, som ikke kan finde den rigtige form i vores eksisterende rammer.

Hvor skal idéen realiseres?

Projektet skal realiseres i udenomsarealerne rundt om det eksisterende idrætsanlæg Cuben, som er i Christiansfeld. Derved tilgodeser vi et udækket behov for aktivitetsfaciliteter, som ikke findes i Christiansfeld på nuværende tidspunkt. Adresse: Østprøven 1, 6070 Christianfeld

Hvad omfatter projektet?

Projektet omfatter etape 1 ,også kaldet Ankomsten, af en større helhedsplan for området, vi har lavet. Etape 1 rummer træningsbaner for multibane, pannabane, techball, et overdækket areal til holdtræning som crossfit, jumpingfitness, udendørsyoga mm, en OCR bane, en bane til skater/løbehjul og et overdækket picnicareal med bord/bænke sæt. Det overskydende jord skal bruges til etablering af volde til læ/ afgrænsning/ trænerbakke mm.

Hvem står bag projektet?

Projektet er organiseret af Christiansfeld Idrætsforening, som skal drifte og vedligeholde faciliteterne fremover i samarbejde med Kolding kommune, der ejer det eksisterende anlæg.
Vi har brugt ca 2 år på at udvikle og definere indhold og belyse behov hos vores medlemmer og borgere i byen og de øvrige lokale foreningsliv. Det er derfor hovedbestyrelsen for Christianfeld Idrætsforening, der er hovedorganisator for projektet og forpligter sig for at drifte faciliteterne fremadrettet.

Hvordan involveres lokalsamfundet?

Lokalsamfundet har været involveret i designfasen med ønsker og mulighed for at komme med forslag til placering af de forskellige faciliteter. Der har været stor samspil med Forum Christiansfeld, som repræsenterer andre foreninger i byen, både i form af borgermøder og økonomisk støtte til projekteringsfasen. Vi har også rakt ud til andre foreninger, bla Cykelmotion, som er interesseret i at bidrage til projektets gennemførelse.

Hvem gavner projekter og hvordan?

Projektet gavner alle i Christiansfeld og omegn, ung som gammel, da det skal kunne rumme frivillig aktivitet og leg, træning for den seriøse og for hyggemotionisten. Det skal rumme de socialt udsatte, der har svært ved at være på etablerede hold, og det skal rumme hold, der vil træne sammen. Derved får vi oprettet faciliteter til at øge bevægelse og sundhed i byen og får vi fat i de mennesker, som ikke altid kan se sig selv i de etablerede rammer. Endvidere ønsker Christiansfeld også at forny sit sortiment af holdaktiviteter udendørs og have mulighed for at være mere kreative og afprøvende.

Hvordan og hvor meget er stedet åbent for offentligheden?

Stedet er ubegrænset åbent for offentligheden. Der er uhindret adgang for alle. Stedet er samtidig kørestolsegnet, da der ikke er trapper i området.

Hvordan er bæredygtighed tænkt ind i jeres projekt?

Vi har været meget bevidst om at mindske ressourceforbruget bla til at flytte overskudsjord, men inkorporere det i området og placere jorden, så det kan bruges til afskærmning, siddepladser, eller træningsbakker. Vi har valgt materialer med lang holdbarhed og leverandører, der bruger certificerede materialer. Vi ønsker at lave underlag af asfalt , hvor en stor det er genanvendt, gummiunderlag med en stor del genanvendt gummi, certificeret træ og holdbare materialer til træningsbaner. Stier skal opbygges af grusmaterialer, der mindsker ukrudt og dermed mindsket ressourcer til ukrudtsbekæmpelse.

Projektfakta

Samlet budget

4.975.000 kr.

Ansøgt beløb

1.500.000 kr.

Beliggenhed

Østprøven 1
6070 Chrisitansfeld
Kolding

Organisation

Christianfeld Idrætsforening
Frederiksdalparken 24
6070 Christiansfeld
www.christiansfeldif.dk

Kontakt

Birgitte Kjems Vester

birgittekjemsvester@gmail.com