’Bevar Biksen’ tager førstepladsen i dyst om bedste kickstart-ide

Fredag den 18. juni afholdt Realdania en fællesskabsdyst ved arrangementet ”Kickstart jeres fællesskab – post corona”, hvor fem udvalgte Underværker dystede om den bedste ide til at få gang i deres fællesskab efter corona.

False

Førstepladsen gik til Boligforeningen 3B i Valby med deres projekt ’Bevar Biksen’. Deres ide er at afholde et festligt arrangement, der skal lokke beboerne i foreningen ud af deres lejligheder og igen skabe sammenhold på tværs. I dommernes vurdering blev fællesskabet bl.a. anerkendt for at have haft det særligt svært under corona-nedlukningen og rost for, at projektet får folk ud af de gode lejligheder med et kærligt og ikke mindst tiltrængt skub.

Andenpladsen gik til By og Land i Thy i samarbejde med Aagaard Tekstil med deres projekt ’Videreførelse af Aagaard’. Aagaard ønsker at kickstarte deres fællesskab med et arrangement for de frivillige og for lokalbefolkningen. Projektet blev af juryen rost for, at de formår at kombinere en ide om et nyt fællesskab med de traditioner, som er i lokalområdet og for at ville bygge et stærkt fællesskab på tværs af generationer.

Tredjepladsen gik til Bjergsted Beboerforening med projektet ’Bjergtaget’. Bjergtaget ønsker at kickstarte deres fællesskab med et arrangement, der skal ryste byens borgere sammen og byde velkommen til de 16 nye familier, der er flyttet til siden december 2019.

Med 1., 2. og 3. pladsen følger hhv. 15.000, 10.000 og 8.000 kr., som skal hjælpe fællesskaberne i gang med deres respektive ideer.

Forud for dysten havde 27 Underværker indsendt deres ideer, og fem var blevet udvalgt til at pitche deres ide live ved online-arrangementet ”Kickstart jeres fællesskab – post corona”. De fem fællesskaber var foruden de tre ovennævnte Hustømrerforeningen og Værkstedsfællesskabet Åkilde.

De mange gode forslag til, hvordan man får gang i fællesskaberne, vidner om, at der stadig er glød i ildsjælene – og det er uanset om man er fra Valby eller Thy. Fredagens arrangement, de fem pitches samt et inspirationsoplæg fra næstforkvinde i DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, Christine Ravn Lund, har forhåbentlig inspireret endnu flere ildsjæle landet over til igen at sætte blus under deres fællesskaber.