Søg støtte til jeres projekt hos Underværker senest d. 29. februar 2024

False

Brænder I for at skabe nyt liv, nye aktiviteter og nye mødesteder i jeres lokalområde? Vil I være med til at fremme fællesskabet i de bygninger og byrum, der omgiver jer? Og har I lyst til at eksperimentere med bæredygtige tiltag i byggeriet og bygningskulturen? Så kan I søge støtte hos Underværker og få hjælp til at gøre jeres idéer til virkelighed.

Ansøgningsfristen er den 29. februar 2024 kl. 12.00

 

Frivillige ildsjæle har en evne til at eksperimentere og se muligheder i bygninger og lokalområder før mange andre. Realdania inviterer derfor endnu engang alle jer, der arbejder frivilligt og engageret med at skabe nye rammer for fællesskaber i det byggede miljø, til at søge støtte gennem kampagnen Underværker.

Med det åbne call i 2024 håber Underværker at se endnu flere gode og gerne nyskabende idéer blive til virkelighed. Ideer, der viser, hvordan vi sammen kan bygge fællesskaber. Ideer, der samtidig eksperimenterer og undersøger, hvordan vi i lille skala kan arbejde med klima- og ressourcebesparende tilgange til bygningerne.

Det kan være drømme om at skabe nyt liv og fællesskab gennem containerbyer, byhaver eller mobile udekøkkener. Drømme om at lave nye aktiviteter og mødesteder i lokalsamfundets gamle fabrik, landsbyens lukkede skole eller havnens tomme hal. Drømme om at lave cirkus sammen, mens I formidler og bevarer den lokale bygningsarv.

Fristen for ansøgninger i 2024 er 29. februar kl. 12. Der kan ansøges om op til 1.200.000 kr. til et projekt. Afhængig af projektets størrelse og finansieringsbehov vil der blive lagt vægt på medfinansiering.

Få inspiration til dit projekt

Få inspiration til dit projekt

Vi har samlet en masse inspiration fra tidligere Underværker, juryen og andet godt under fanen: 'Inspiration'

Læs mere

Hvad er et Underværk?

Underværker er projekter, der gror nedefra og kommer mange men­nesker til gavn. Underværker er fysiske rammer af høj kvalitet, som samler lokalsamfundet og gør en forskel, der kan ses og mærkes. Projekter, som udvikler nye rammer for fællesskaber eller tager vare på eller nytænker det eksisterende. Projekter, der opnår mere, end man troede var muligt. Se alle de projekter, der tidligere har fået støtte gennem Underværker på Underværker.dk

 

Hvem kan søge?

Projektstøtten kan søges af alle, der arbejder frivilligt og engageret med at skabe nye rammer for fællesskaber og forbedrer og udvikler lokalsamfundet gennem det byggede miljø. Det er afgørende, at jeres projekt skaber nyt liv, nye mødesteder og større livskvalitet for brugere og lokalsamfund. Og så håber vi, at I har lyst til at eksperimentere med mere bæredygtige tilgange til byggeriet og bygningskulturen.

 

Hvad kan bevillingen bruges til?

Bevillingen kan kun bruges på udgifter relateret til byggeri og anlæg samt til rådgivning i forbindelse med byggeriet eller renoveringen.

 

Hvordan ansøger I?

Projektansøgninger oprettes elektronisk på kampagnens hjemmeside www.underværker.dk. Når du har oprettet dit projekt, skal du demonstrere

projektets lokale opbakning og forankring. Spred derfor budskabet om projektet og få mindst 500 mennesker til at stemme på dit projekt på www.underværker.dk. Når mindst 500 har stemt på projektet, er det sikret at gå videre til juryen ved kampagnens næste ansøgningsfrist.

 

Hvem udvælger projekterne til støtte?

Projektansøgninger bliver bedømt af en jury bestående af fem ildsjæle og iværksættere. Læs mere om juryen og hvad de lægger vægt på underværker.dk. På baggrund af juryens indstilling beslutter Realdanias direktion, hvilke projekter, der får støtte.

 

Hvordan bliver I bedømt?

Ved bedømmelsen lægges der vægt på:

  • At projektet bygger på en god og original idé
  • At projektet nyder stor opbakning
  • At projektet har et alment sigte og gør en forskel for mange
  • At projektet skaber livskvalitet gennem det byggede miljø
  • At der står en kompetent, begejstret og blivende organisation bag projektet
  • At projektet har en bæredygtig anlægs- og driftsfinansiering
Spørgsmål?

Spørgsmål?

Underværker har telefontid mellem kl. 10.00 og 14.00 på hverdage. Kontakt Silke Apostoli eller Susanne Rud fra kampagnens sekretariat på info@undervaerker.dk / eller telefon +45 22 19 70 75