Polymeren, Fundament for fællesskab

Støttede projekter

Hvad er idéen?

Af støvet fra Årslev/Sdr. Nærås gamle polymerfabrik rejser sig et kulturelt og socialt samlingspunkt, der favner og forbinder de mange fællesskaber, som bærer byen. Her er der lange traditioner for et stærkt naboskab og engagement, som udgør det fundament Polymeren skal bygge på. Da polymerfabrikken lukkede i 2010 forsvandt en central del af Årslev/Sdr. Nærås historie, men i 2015 overtog Faaborg-Midtfyn Kommune imidlertid de tomme fabrikshaller, som nu gennem frivillige er ved at genopstå som en socialt og kulturelt smeltedige. En tom højhal er oplagt at fylde med fysiske aktiviteter.

Hvor skal idéen realiseres?

En stor tom højhal i Polymerens fabrikskompleks, der med sine solide rammer vil være oplagte til at fylde op med fysiske aktiviteter.

Hvad omfatter projektet?

Frivillige har budt ind på at fylde hallen med liv og nye fællesskaber. Til åbningen i oktober 2015 deltog tæt på 1000 mennesker fra byen – en masse frivillige havde knoklet i ugerne op til, for at bygge deres drømme op midlertidigt. De byggede en boldbane af gamle trækasser der stod på fabrikken, et parkour stativ af vandrør fra et gammelt gartneri i byen, skaterdrengene byggede en minimodel af deres skaterbane, beachvolleybane blev tegnet på gulvet mv. Nu skal drømmen realiseres i virkeligeheden 1:1.

Hvem står bag projektet?

Projektet blev organiseret i styregruppen for Polymeren. En gruppe lokale ildsjæle der har sat sig i spidsen for at realisere alle de visioner og drømme der er med at udnytte den gamle fabriks muligheder. Alle aktiviteter i højhallen blev båret og løftet af grupper af frivillige - der er således børn, unge og voksne der brænder for skatebane, parkour, crossfit, streetfodbold, beachvolley, street basket mv. Hver gruppe bidrog ind i projektet med timer, materialer og andet fra deres netværk. Ialt er der alene i basisgrupperne over 25 aktive nøglepersoner med hver deres netværk.

Hvordan involveres lokalsamfundet?

Polymeren ligger helt centralt i hjertet af Årslev-Sdr. Nærås. Sammen med de øvrige kultur- og fritidstilbud vil Polymeren favne og understøtte en udvikling af det spirende kulturliv, som findes i området. Her vil være plads til alle de aktiviteter, som borgerne efterspørger, men som de eksisterende tilbud ikke har kapacitet til at imødekomme. Polymeren vil tilbyde nye aktiviteter og arrangementer skabt af byens borgere for byens borgere. I stedets styregruppe sidder ildsjæle med rødderne plantet i blandt andet lokalråd, hallen, idrætsforeninger mv. Projektet har et solidt lokalt fundament.

Projektfakta

Samlet budget

790.000 kr. - heraf er der ansøgt 350.000 kr. fra Underværker

Støttebeløb

350.000 kr.

Kontakt

Lars Kristensen

lars.kristian@123dk.dk