Bjerregrav Skatepark 2.0

Støttede projekter - Midtjylland

Vi vil skabe Østjyllands fedeste aktivitets og familieområde!
Vi er godt på vej, vi har allerede etableret Randers´ største legeplads. Næste vigtige skridt er etablering af en betonskatepark og af høj klasse, skateparken skal kunne rumme alt fra begynderen til den professionelle og alt fra løbecyklen, kørestol til løbehjul og skateboardet og tilmed som den første af sin slags i Randers Kommune.

Hvad er idéen?

Randers kommune har ingen større skatefaciliteter i beton, byens skatere - børn, unge og voksne - er derfor nødt til at køre til Viborg, Ålborg eller Djursland for at dyrke deres passion.
Udfordringen med mange af de etablerede skatefaciliteter er at de udelukkende er skatefaciliteter og nogle har også street - vi vil skabe kombinationen af street, skate og familie område - så hele familien kan være sammen om fysisk og social aktivitet i udendørs rammer.
Derudover vil projektet bidrage til at børn og unge i området bliver mere fysisk aktive.

Hvor skal idéen realiseres?

Skateparken etableres i forbindelse med Øster Bjerregrav Aktivitetspark, dette fordi området i forvejen rummer nogle geniale faciliteter indenfor leg, bevægelse og ophold - herudover fordi området ligger tæt på motorvejen og der er en stor parkeringsplads i tilknytning hertil.
Samtidig er placeringen unikt placeret lige mellem idrætshal, folkeskole, børnehus og seniorcenter og tilmed i sikker afstand fra større veje så det er trygt og sikkert.
Området kan derfor i høj grad benyttes af byens aktive foreningsmiljø for alt fra esport, boldklub eller ungdomsklub kan få stor glæde af området.

Hvad omfatter projektet?

Helt konkret omfatter projektet at vi ændrer et gammelt flise areal, en kedelig skråning og en tom græsplæne til et fantastisk beton landskab med curbs, rails, bowls og træramper i en skøn harmoni.
Vi har ikke en konkret plan for udformning, da projektet omfatter en inddragelsesproces med de kommende brugere og med arkitekt for sikring af højt arkitektonisk niveau samt at vi sikrer rammerne matcher behov og ønsker fra kommende brugere.

Udover selve etableringen planlægger vi at etablere en skateskole i samarbejde med erfarne skatere så vi kan lære børn og unge ikke kun skating, men også en sund kultur omkring dette. Vi kan skabe rollemodeller der lærer førstehjælp, konflikthåndtering og hvordan man lærer fra sig til de unge skatere og dermed skaber både et inspirerende og trygt miljø for alle.
Vi har flere professionelle skatere i området som vil bidrage med happenings og shows så vi kan inspirere og underholde både skatere men også de familier der benytter området.

Hvem står bag projektet?

Projektet er initieret af nogle børn og unge der har ytret et behov, og af at lokale skatere af flere omgange har nævnt behovet for et område af denne kaliber.
Bestyrelsen for foreningen er tovholder på processen, både omkring inddragelse og udformning af arealet men også på den fremtidige drift.
Randers Kommune er inddraget i projektet og bidrager til processen.
Lokale foreninger og institutioner er blevet bedt om input og vil ligeledes inddrages i en proces omkring den konkrete udformning.

Hvordan involveres lokalsamfundet?

Projektet vil i høj grad inddrage og involvere både de kommende brugere og de lokale foreninger og institutioner, her imellem i tæt samarbejde med Bjerregrav Boldklub, Kronjyllands Esport og Bjerregrav skole og vi håber at etablere samarbejde med den lokale efterskole der har en skate linje.
Byen og foreningen er igang med "områdefornyelse" et større projekt hvor kommunen er tovholder og skateparken vil bidrage positivt ind i denne kontekst - kommunen har tilbudt at etablere nogle niveau inddelte opholdsmuligheder i tilknytning til arealet.

Hvem gavner projekter og hvordan?

Projektet gavner både børn, unge, voksne og familier - der vil kunne benytte hele området og få mange skønne og aktive timer sammen. Generelt ved at motivere og opfordre til bevægelse og leg på hjul.
Herudover vil det skabe nogle unikke muligheder for mere inkarnerede skatere der vil forfine deres tricks og kompetencer i deres nærmiljø.

Hvordan og hvor meget er stedet åbent for offentligheden?

Området vil blive åbent og tilgængeligt 24/7, der vil kun være delvist lukket ved eventuelle shows hvor professionelle kommer og viser tricks eller ved vedligehold.
Foreningen har allerede drømme om flere events og deltagelse i gadeidrættens dag for at skabe fokus både omkring faciliteterne men i høj grad også omkring kulturen.
Samt etablering af skateskole der kan lokke børn & unge fra hele kommunen til.

Projektfakta

Samlet budget

1.700.000 kr.

Ansøgt beløb

1.000.000 kr.

Beliggenhed

Blishønevej 33
8920 Randers NV
Randers

Organisation

Foreningen for Øster Bjerregrav Aktivitetspark
Blishønevej 33
8920 Randers NV
www.bapa.dk

Kontakt

Bjarke Nordentoft

bhnordentoft@gmail.com