Ganløse Foreningshus

Støttede projekter - Region Hovedstaden

Byens borgere og foreninger er gået sammen og har købt en central bygning i byen.
Nu skal vi sammen udvikle et koncept så flest mulige foreninger kan bruge det, samt få lavet en god plan for renovering.
Vi vil skabe et samlingssted for foreninger og frivillige i byen.

Hvad er idéen?

Vi skal skabe et foreningshus i Ganløse, så foreningerne kan udvikle sig, samarbejde og sikre livet i byen fremover.

Vi har indsamlet midler, og har over 300 anpartshavere som sammen netop har købt huset. Nu skal processen med at skabe den bedste indretning, renovering og drift igangsættes når vi overtager ejendommen.

Hvor skal idéen realiseres?

I Ganløse - på en gammel gård midt i centrum (ved siden af biblioteket), som tidligere har været samlingshus, ungdomsklub og spejdergård. Det er en central bygning i landsbyen hvis anvendelse har indflydelse på hele livet i centrum af byen.

Hvad omfatter projektet?

Vi har købt ejendommen og overtager nøglerne i foråret 2022 fra Egedal Kommune.

Projektet omfatter nu:
- Arbejdet med at få lavet lokalplan med Egedal Kommune
- Proces med foreninger/frivillige for at få fastlagt den bedste indretning af bygningen, samt fordeling af aktivitetstid.
- Renovering af den klassiske bevaringsværdige ejendom midt i centrum
- Etablering af en driftsorganisation

Hvem står bag projektet?

Der er stiftet en anpartsselskab Liselund Ganløse ApS som har over 300 anpartshavere. Anpartsselskabet har købt ejendommen af Egedal Kommune i december 2021. Anpartsselskabet er non-profit, og udlejer så bygningen til foreningen "Ganløse Foreningshus" hvor alle brugerne er samlet og som skal stå for den daglige drift.
Ganløse Foreningshus er en almennyttig forening.

Hvordan involveres lokalsamfundet?

Der er lokalsamfundet der har skabt projektet :-)

Det er en samling af de lokale foreninger og frivillige som er gået sammen om at lave et projekt til gavn for foreninger og byen. Hvis de deltagende foreningers medlemmer medregnes, så er over halvdelen af byen med i projektet!

Nu er bygningen købt! Næste fase er en proces omkring indretning og anvendelse. Det er bl.a. denne proces der bruges midler til at udfolde så den bliver så favnende som muligt.

Hvem gavner projekter og hvordan?

Foreningerne og frivillige i Ganløse og omegn er målgruppen.
Der mangler et mødested for foreninger - nu har vi købt ejendommen centralt i byen (den gamle ungdomsklub/spejdergård) af Egedal Kommune.
Vi vil lave en god proces omkring den bedste indretning, således at flest mulige foreninger / frivillige kan få opfyldt deres behov for et mødested til aktiviteter.

Hvordan og hvor meget er stedet åbent for offentligheden?

Bygningen er åben for foreninger og frivillige + arrangementer som er aftalt, og hvor der er en tilsynsførende (med nøgle) som påtager sig ansvaret.
De grønne områder rundt om bygningen er åbne for offentligheden, og kan bookes til arrangementer (spejderlejr, koncerter under åben himmel m.m.)

Projektfakta

Samlet budget

3.200.000 kr.

Ansøgt beløb

750.000 kr.

Beliggenhed

Strædet 1
3660 Ganløse
Egedal Kommune

Organisation

Ganløse Foreningshus
Østergade 13
3660 Stenløse
https://foreningshus.dk/

Kontakt

Bo Brøndum Pedersen

bo@bovak.dk