Korinth Outdoor Hostel
Støttede projekter
Hvad er idéen?
Den almennyttige forening, Foreningen Korinth Kro, ønskede at puste liv i de smukke gamle bygninger, der har huset Korinth Kro og skabe Korinth Outdoor Hostel. Overskuddet går til økonomisk trængte børnefamiliers ophold her.
Visionen er et overnatningstilbud med lokal historien som fundament, så bygningerne igen får betydning og bliver værdiskabende for såvel områdets gæster som de lokale beboere.
Vi er tidligere nået i mål med restaureringen af anneksbygningen med 28 sovepladser. Vi er nu også kommet i mål med istandsættelsen af Borgersalen en festsal med tilhørende køkken og toilet faciliteter samt 4 ekstra værelser til overnatning med mulighed for livsudfoldelse og fællesskab.
Hvor skal idéen realiseres?
I 1780erne, som en del af grevens reformer, red grevinde Sybille Reventlow fra Brahetrolleborg slot og digteren Jens Baggesen rundt og navngav matrikler i sognet. Matriklen her fik navnet Korinth.
På den tid afleverede postdiligencen post på kroen til videre udbringning, og da jernbanen kom til i 1882, blev posten flyttet ned til stationen. Helt naturligt fik stationen og den nye stationsby også navnet Korinth.
Korinth kro, der således har navngivet byen og anses for at være byens dåbsattest, har huset mange gæster og fester.
Hvad omfatter projektet?
Med projektet blev 'Borgersalen' renoveret til en festsal med plads 60 spisende gæster. Desuden blev fire værelser istandsat sammen med renovering af 'Borgersalens' træ-veranda, indgangsparti, tag, industrikøkken, installationer og facade. Derudover er der også etableret tre nye toiletrum, nyt tag på hovedbygningen og en udvidelse af fyr.
Hvem står bag projektet?
Projektet blev styret af foreningens bestyrelse med assistance fra en byggeleder. Foreningens frivillige havde allerede lagt mange time ri første delprojekt, men har ikke kunnet deltage i samme udstrækning i dette projekt grundet Covid19.
Foreningens ca. 350 medlemmer, lokalområdets erhvervs- og foreningsliv og 1.500 følgere på Facebook har bakket helhjertet op om projektet.
Hvordan involveres lokalsamfundet?
Korinth Kro har de sidste 200 år været byens naturlige samlingssted. Dette samlingssted har man med projektet villet genoplive ved igen at give lokalområdet et længe savnet festlokale med tilhørende faciliteter.
Desuden har foreningen videreudviklet overnatningsmulighederne til nationale og internationale outdoor-turister.
Projektet skal alt i alt være med til igen at skabe liv og jobmuligheder for lokalbefolkningen.
Del
Del
Del projektet på de sociale medier for at skabe opmærksomhed og opbakning