Furesø Skatepark - Danmarks smukkeste mekka for gadeidræt.

Støttede projekter - Hovedstaden

Hvad er idéen?

I Furesø har man bygget en spændende skatepark for gadeidræt og med projektet skabt et samlingssted for områdets bøn og unge, hvor de uden voksenovervågning kan udfolde sig fysisk udfordrende, udvikle fællesskaber under uformelle former med en inkluderende kultur, og hvor barrieren for deltagelse er lav både færdighedsmæssigt samt økonomisk. Her skal de kunne mødes om gadeidrætsaktiviteter som skateboard og løbehjul og udfolde sig fysisk udfordrende uden for traditionelle idrætsforeninger og voksenovervågning. Derved har man med skateparken også villet understøtte lokalsamfundets sociale bæredygtighed.



Hvor skal idéen realiseres?

Furesø Skatepark ligger på den nedlagte Flyvestation Værløse mellem Hangar 2 og 3 og den er led i den samlede udbygning af Sydlejren, Furesøs nye boligområde i den sydlige ende af den gamle flyvestation.

Med en placering med udsigt til det frie himmelrum, flade og vidtstrakte landingsbaner samt vild natur ville man gøre gøre Furesø Skatepark til Danmarks smukkeste.

Hvad omfatter projektet?

Projektet omfattede udgravning og støbning af en 1250 m2 vedligeholdelsesfri Skatepark. Skateparken består af flere områder med små "street" inspirerede skate-obstacles, samt et flowpark område, med ramper og anden organisk beton. Skateparken er udformet med plads til forskellige aktiviteter og niveauer, så den kan rumme alle både fra nybegyndere til professionelle.

Hvem står bag projektet?

Skateparken er anlagt i samarbejde mellem Foreningen Furesø Skatepark og Furesø Kommune, som har finansieret halvdelen af projektet.

Foreningen Furesø Skatepark er en frivillig forening, som har været igangsætter af projektet og har stået for en facebookkampagne samt crowdfunding. Foreningen har desuden stået for at involvere naboer og skatere i workshops, der skulle give input til udformningen af parken.

Projekt Furesø Skatepark er en del af et større projekt "Flyvestation på Hjul", som kører i to spor, et skatepark-spor (Projekt Furesø Skatepark) og et rulleskøjtebane-spor (Rulnord).

Hvordan involveres lokalsamfundet?

I forbindelse af projektet har der været afholdt borgermøder med områdets beboere, samt workshops for fremtidige brugere, hvor der er gennemgået ønsker og forslag til den konkrete udformningen af skateparken.

Hvem gavner projekter og hvordan?

Gadeidræt dyrkes af 75 procent af alle børn og unge ifølge Idrættens Analyseinstitut.

Foruden at udvikle de unges fællesskaber under uformelle former med en inkluderende kultur forbedrer den form for idræt de unges sundhed og modvirker livstilssygdomme senere i livet.

5.000 børn og unge fra boligområderne, der ligger omkring den gamle flyvestation, som Jonstrup, Lånshøj, Kirke Værløse samt sydlige del af Værløse har nu fået mulighed for at dyrke denne meget populære form for selvorganiseret idræt.

Hvordan og hvor meget er stedet åbent for offentligheden?

Furesø Skatepark er nu åben til glæde for alle i alle ugens dage.

Projektfakta

Samlet budget

2951400 kr.

Ansøgt beløb

1000000 kr.

Beliggenhed

Perimetervejen mellem Hangar 2 & 3
3500 Værløse
Furesø

Organisation

Projekt Furesø Skatepark
Bringebakken 88
3500 Værløse
https://www.facebook.com/groups/141255392961343/

Kontakt

Eddi Meier

eddimeier@live.dk