Handikap og gangbesvær adgangs og toiletforhold i Haldrup forsamlingshus
Åben for stemmer - Region Midtjylland
Vi søger støtte til udvikling af vores forsamlingshus, hjertet i landsbyen Haldrup med godt 300 indbyggere, heraf en del ældre.
Formålet konkret er at etablere adgang og forhold for handicappede og gangbesværede jvf. gældende krav. En adgang disse grupper reelt ikke har idag. Byens ånd er fællesskabet og i takt med vi bliver flere og flere ældre ønsker vi at bi-beholde dem og styrke fællesskabet.
Hvad er idéen?
Formålet helt konkret at forbedre adgang og forhold for handicappede og gangbesværede i Haldrup forsamlingshus. I dag har vi praktisk talt ingen mulighed for at tilbyde adgang for kørestolsbrugere og det er problematisk med trapperne for gangbesværede som gælder mange af vores ældre landsbybeboere. Vi har i dag ikke et toilet der opfylder krav til et handicaptoilet. Den manglende adgang er noget der ofte bliver påtalt af byens borgere og det er et stort ønskei byen. Vi har en del ældre borgere og flere foreninger som disse er målgruppe for eg. strikke-, kortspil- og senior klub mf.
Hvor skal idéen realiseres?
Byens forsamlingshus. Huset er centrum i byen, og alle de aktive foreninger og forsamlinger sker her. Det er med andre ord byens hjerte og en af de eneste samlingspunkter og fællesskabs vi har. Derfor er det vigtigt at forsamlingshuset bevares og tilmed udvikles løbende.
Hvad omfatter projektet?
Helt konkret er projektet at etablere adgang og forhold for handicappede og gangbesværede jvf. gældende krav. En adgang disse grupper reelt ikke har idag. Kort beskrevet:
1. Ny adgangsvej til selve huset via en ny sti bagom grunden.
2. Ny adgang ind til og i huset, for at udligne niveauforskelle mv.
3. Nyt handicaptoilet, da vores toiletter idag ikke lever op til kravene for handikap adgang.
Som ved andre større tiltag vi har lavet f.eks. åbning af hjemmeside, åbning af byens SUP tilbud osv., har vi afholdt en reception også for at sikre budskabet og tilbudet kommer ud, samt ligeledes for at sige tak til dem der har hjulpet frivilligt eller støttet. Det vil vi helt sikkert også afholde ved afslutning af dette projekt.
Læs mere om de helt konkrete del-projekter i vedhæftningen: "Projektbeskrivelse - Handikap adgangs og toiletforhold, rev4"
Hvem står bag projektet?
Projektet er drevet af Haldrup borgerforening, og vi har udpeget en projektleder til at styre projektet. Noget af arbejdet kan og vil blive lavet af frivillige mens de større ting og især toilet projektet skal lavet af kyndige håndværkere.
Projektet vil efterfølgende være en del af Haldrup forsamlingshus som er drevet og ejet af Haldrup Borgerforening som også vil varetage den videre drift og vedligehold og dækket af dennes forsikringer på huset.
Hvordan involveres lokalsamfundet?
Som sædvanligvis når vi laver noget, så er arbejdet og opgaverne drevet og håndteret af frivillige, og normalt er der rigtig god opbakning hvilket vi også forventer her pga. det store ønske og det gode formål projektet har i landsbyen. Planen er også at involvere de lokale foreninger som alle er funderet i og omkring borgerforeningen og som har deres gang i forsamlingshuset.
Hvem gavner projekter og hvordan?
Projektet gavner alle byens borgere og medlemmerne af borgerforeningen og de aktive i byens mange foreninger, og øger muligheden for netop en større og større andel af byens borgere fortsat kan deltage i aktiviteterne når helbredet giver gangbesvær eller behov for kørestol opstår. Forsamlingshuset er byens hjerte, vi har stort set ikke andet i byen der samler folk. Se mere om de mange foreninger der bruger huset på vores hjemmeside.
Det vil også komme til gavn ift. øvrige aktiviteter ved arrangementer eller udlejninger, idag skal musikudstyr, mad-drikke eller andet slæbes ad trapperne.
Hvordan og hvor meget er stedet åbent for offentligheden?
Huset er i princippet åbent for byens borgere og de foreninger der ønsker at benytte det og disse foreninger har alle nøgler til huset idag. Huset benyttes også til øvrige ting som vi i borgerforeningen arangerer løbende som foredrag, nytårskur, juletræstænding, fællesspisninger, loppemarked osv. Vi udlejer også huset - primært og med fordele til lokale og medlemmer, men af og til også fra nabo samfund og opland for at sikre økonomisk tilskud til forsamlingshuset. Huset er i center for de fleste aktiviteter og foreninger i byen og der er aktiviteter mange gange om ugen i huset hele året rundt.
Hvordan er bæredygtighed tænkt ind i jeres projekt?
Vi har et generelt grundprincip vi følger i borgerforeningen som er helt naturligt i vores hverdag som formidlere af huset f.eks. vi renovere frem for at købe nyt (f.eks. har vi lige renoveret vores industri opvasker frem for at købe ny og vi har senest købt ny støvsuger som var en renoveret en), vi bruger affaldssortering og vi har smart varmestyring mv.
I projektet her er der konkret tale om: Affaldssorting og gemme hvad der har rest-værdi i projektet her evt. til vores næste loppemarked. Derudover er det nye dørparti der skal monteres til den nye adgangsvej og som erstatter den gammel terassedør med markant bedre energiklasse, så det er også et aktivt valg og forbedring af klimabelastningen på sigt samt det nye toilet bliver en vandbesparende version.
Del
Del
Del projektet på de sociale medier for at skabe opmærksomhed og opbakning