Byg mere bæredygtigt
I 2023 står byggeriet og vores bygninger for op til 30 procent af Danmarks samlede CO2-udledning. Overvej derfor hele vejen gennem projektet, hvordan I kan bygge mere bæredygtigt f.eks. gennem klima- og ressourcebesparende tiltag.
Eksisterende bygninger
Undersøg, om der er en eksisterende bygning, som I og jeres fællesskab kan genbruge. Renoveringer og omdannelser af eksisterende bygninger sparrer ofte ressourcer.
Byggematerialer med lavt klima-, ressource- og miljøaftryk
Kan ler, ålegræs og gamle vinpropper bruges, når I skal skabe jeres Underværk? Måske. Tænk i hvert fald over, hvilke materialer der er bedst for jeres bygning, klimaet, ressourceforbruget og miljøet.
Fleksible løsninger
Bygninger kan heldigvis stå i mange hundrede år, hvis man passer godt på dem. Til gengæld vil bygningens funktion og formål ofte ændre sig over tid. Hvordan kan i indtænke dette fra start?
Drift og vedligehold
Hvis I vedligeholder jeres bygning, holder den længere – og det kan styrke fællesskabet samtidig. Tænk over, hvordan I kan og vil passe på bygningen sammen, så både fællesskabet og bygningen holder i mange år.
Brug for hjælp?
En ekstern arkitektrådgiver kan hjælpe med at tegne et stærkt projekt og finde løsninger og materialer, der holder længe. Samtidig kan rådgiveren tage sig af både papirarbejdet, projektplanen og dialogen med myndighederne, hvilket sætter dig og dit fællesskab fri til at løfte de dele af projektet, I brænder mest for.